Tai Chi

Ga mee met de beweging en ontdek je innerlijke kracht.

Wat is Tai Chi?

Tai Chi is een oude Chinese, Taoïstische bewegingskunst. De nadruk ligt op ontspanning, sensitiviteit, meegaandheid en harmonie.
In het huidige China wordt Tai Chi voornamelijk beoefend voor de gezondheid en is het zeer populair onder de ouderen.
In de westerse wereld is Tai Chi vooral bekend als een bewegingskunst waarbij de beoefenaar zich kan richten op meditatie als doel op zich en op aspecten voor de gezondheid.
De langzame vormen van Tai Chi bestaan uit harmonieus verlopende, rustig in elkaar overvloeiende bewegingen. Deze bewegingsreeksen vereisen geen bijzondere conditie of bewegingservaring vooraf. Ze kunnen door iedereen moeiteloos uitgevoerd worden, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.

Na verloop van tijd ontwikkel je in de bewegingen een alerte ontspanning en een sensitiviteit voor wat er om je heen gebeurt. Je adem komt vanzelf tot rust, lichaam en geest bereiken een weldadige toestand van dynamische harmonie en energie doorstroomt je hele lichaam.

Wie is de leraar?

Stanley beoefent deze vormen van bewegen al gedurende 40 jaar. Sinds 2003 is hij deze bewegingsleer gaan uitdragen op verschillende locaties in Enschede en in Boekelo. Hij nodigt je uit om op deze nieuwe locatie zelf te ondervinden wat Tai Chi voor je kan betekenen.

Wanneer zijn de lestijden?

Neem contact op met Stanley van Ammersfoort via het contactformulier.

Wat zijn de kosten?

Je betaalt voor een 10 lessen van 60 minuten in totaal 85 euro.

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Maak een afspraak

Plan nu je afspraak