Cursus Zwanger voor Twee

Zwangerschapsbegeleiding samen met je (beval)partner

Zwanger voor Twee

Zwanger voor Twee is een zwangerschapscursus / training voor zwangere vrouwen met hun bevalpartner. Je krijgt professionele begeleiding waarbij we jullie samen voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna. We besteden extra aandacht aan de rol van de partner tijdens de bevalling.

Inhoud van de cursus 

Deze cursus bestaat uit drie avonden van één uur, waarin we onderstaande onderwerpen behandelen en oefenen:

  • Start van de bevalling, de bekkenbodem.
  • De ontsluitingsfase, baringspijn, de rol van oxytocine en waarom ontspannen zo belangrijk is, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken (buikademhaling, flankademhaling, puffen), houdingen tijdens de ontsluiting.
  • De persfase, pershoudingen, ademhalingstechnieken (hijgen).
  • De nageboorte, golden hour.
  • De kraamperiode, diastase, herstellen na je bevalling.

Wanneer mag ik deze cursus volgen?

Als je zwanger bent ben je welkom vanaf je 13 weken echo. Meestal komen vrouwen en hun (beval)partner ergens tussen 20-40 weken van de zwangerschap, omdat dan de bevalling nadert.

De cursus Zwanger en Bevallen kan apart afgenomen worden. Je hoeft dus niet de Floor® Zwangerschaps- en Hersteltrainingen gevolgd te hebben om je aan te melden voor de cursus Zwanger en Bevallen.

Praktische informatie

Om je aan te melden, of voor meer informatie, stuur een berichtje naar info@zwangerschapsgym-enschede.nl of 06-81923008 of gebruik de knop 'aanmelden' in het hoofdmenu.

Vergoeding zorgverzekering

Vaak kun je de factuur indienen bij je zorgverzekering. Kijk voor informatie in het aanvullende pakket van je eigen zorgverzekeraar en zoek naar ‘zwangerschapscursus’. Kijk voor vergoedingen ook op https://www.ditisfloor.nl/faq.

Deze informatie vind je ook op www.zwangerschapsgym-enschede.nl.

Zorgverzekeraars

We hebben contracten met alle zorgverzekeraars
Plan nu je afspraak